Airsoft Tabanca İle Havalı Tabanca Arasındaki Fark Nedir?

31-08-2022 23:20
Airsoft Tabanca İle Havalı Tabanca Arasındaki Fark Nedir?

Özellikle son yıllarda ülkemizde ve dünyada hobi amaçlı en çok kullanılan silahlardan biri de airsoft tabancalardır. Bu yazımızda sizlere Airsoft nedir? En iyi airsoft tabancalar, Airsoft tabanca fiyatları ve Airsoft ile havalı tabanca arasındaki farklar hakkında ayrıntılı bilgileri derledik. Öncelikle airsoft silah nedir gelin hep birlikte görelim…

Havalı Tabancalar

Airsoft Nedir?

Bir simülasyon oyunu olarak bilinen airsoft oyunundan esinlenerek üretilen ve gerçek silahlara çok benzeyen tüfek, tabanca gibi silahların genel adına airsoft silah denir.

Airsoft sporu paintball oyunu ile oldukça benzer bir şekilde oynanmaktadır. Paintball gibi airsoft sporu da en az iki kişi ile ya da eşit sayıda oyuncudan oluşan takımlar ile karşılıklı oynanır. Ancak paintball oyununda patlayan boya topları kullanılırken airsoft oyununda ise patlamayan plastik mühimmat kullanılır. Airsoft oyununda vurulan oyuncu ellerini kaldırıp vurulduğunu haber vermekle yükümlüdür. Oyun esnasında vurulduğunu haber vermeyen oyuncular hakem tarafından ya da oylama sonucu diskalifiye edilir. 

Airsoft Silah Alma Şartları Nelerdir?

Tüm havalı silahlarda olduğu gibi airsoft silah satın almak için de herhangi bir ruhsat gerekli değildir. 18 yaşından büyük herkes airsoft silah satın alabilir. Airsoft silah satın almanın bu kadar kolay olması da onlara olan ilgiyi daha da artırmıştır. Özellikle oyun ya da atıcılık sporu ile ilgilenenler için airsoft silahlar çok idealdir. Airsoft silah satın almak için yetkili bir bayiden almanız da çok önemli avantajlar sağlar.  Kalsav.com internet sitesi üzerinden satın almış olduğunuz her türlü airsoft silahlar 1 yıl firma garantisi altındadır. Airsoft silah çeşitlerini ve fiyatlarını detaylı olarak incelemek isterseniz airsoft silah kategorisine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Airsoft Silahlar Nasıl Çalışır?

Piyasadaki airsoft silahlarda günümüz ateşli silahlarının hemen hemen her türlü replikasına rastlamak mümkündür. Ateşli silahlarda barut ya da gerçek mermi kullanılırken airsoft silahlarda ise biyolojik olarak eriyebilen plastik mühimmat kullanılmaktadır. Ateş edildiğinde merminin namludan çıkmasına yardımcı olan pistonun ürettiği sıkıştırılmış hava gücüdür. Airsoft silahın çeşidine göre de güç kaynağı bazı silahlarda karbondioksit tüpü olabilmektedir.

Airsoft silahların bir oyundan esinlenilerek üretildiğinden bahsetmiştik. Oyun amaçlı silah oldukları için airsoft tabancalar yaralama ya da öldürme gibi özelliklere sahip değildir. Ancak yine de yakın mesafeden göz gibi hassas yerlere ateş edilmemelidir. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarına yol açarak zarar verici olabilir.

Airsoft Tabanca İle Havalı Tabanca Arasındaki Farklar Nelerdir?

Havalı tabanca ile airsoft tabanca arasındaki en önemli fark kullanılan mermi çeşididir. Havalı tabancalarda çelik bilye kullanılırken airsoft tabancalarda ise biyolojik olarak eriyebilen plastik malzemeden oluşan mermi kullanılmaktadır.

Airsoft tabancaların tahribat gücü havalı tabancalara göre daha azdır. Havalı tabancalar insanları öldürebilecek ciddi zararlı sonuçlara yol açabilecekken airsoft tabancalarda ise bu derecede ciddi bir zarar söz konusu değildir.

Airsoft silahlar simülasyon oyunundan tasarlandıkları için oyun esnasında insanlara doğrultulabilir. Ancak havalı tabancaların herhangi bir canlıya doğrultulması yasal olarak suç kabul edilir.

Airsoft tabancalar ile havalı tabancalar arasındaki en önemli farklardan biri de havalı tabancaların namlu özellikleri ve yapısı değiştirilerek ateşli bir silaha dönüştürülebilir olmasıdır. Airsoft tabancalarda ise aksine bu tür bir dönüşüm mümkün değildir.

Havalı tabancalarda tabanca içerisinde oluşturulan hava basıncı silahın çalışması için tek faktördür. Ancak airsoft silahlarda hava basıncı ile çalışmasının yanı sıra yaylı ve elektrikli piston ile çalışan modelleri de bulunmaktadır.

En İyi Airsoft Tabancalar

Piyasada havalı tabanca modellerinde marka ve çeşitlilik oldukça fazladır. Ancak son yıllarda airsoft tabancaların yaygınlaşması ile birlikte airsoft silahlarda da çeşitlilik artış göstermiştir. ASG, KWC, Cybergun, Umarex ve Hatsan markalı airsoft silahlar başlıca en iyi airsoft tabanca modelleri arasında yer almaktadır.

Airsoft Tabanca Çeşitleri

Gazla Çalışan Airsoft Tabanca: Silah mekanizması içerisinde sıkıştırılmış gaz ile atış gerçekleştiren airsoft tabanca çeşitleridir. Bir çok airsoft tabanca modelinde güç kaynağı gaz olarak piyasada yer almaktadır.

Elektrikli Airsoft Tabanca: Özellikle airsoft tüfeklerde en yaygın olarak kullanılan elektrikli olan çeşitleridir. Bu tabancalar genellikle şarj edilen bir pil ve şarj cihazı ile birlikte satılmaktadır.

Yaylı Airsoft Tabanca: Kullanım kolaylığı açısından basit bir mekanizmaya sahip olan yaylı airsoft tabanca çeşitleridir. Özellikle atıcılığa yeni başlayanlar için yaylı airsoft modelleri tavsiye edilmektedir. Yaylı airsoft tabancalar hem ucuz oldukları hem de gaz ya da pil gibi güç kaynağına ihtiyaç duymadıkları için son yıllarda oldukça yaygın olarak tercih edilmektedir.

Airsoft Tabanca Fiyatları

Ülkemizde yerli üretim ya da ithal olarak satışı yapılan bir çok airsoft tabanca modeli bulunmaktadır. En kaliteli airsoft tabanca arayışında iseniz hem bütçenize hem de ihtiyacınıza en uygun airsoft silah modellerini görmek için sitemizi inceleyebilir farklı marka ve modellerini web sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz.  Airsoft tabancanın markasına, kullanım amacına göre fiyatları da değişkenlik arz etmektedir. Airsoft silah fiyatları ise ortalama olarak 2 bin TL ile 10 bin TL arasında değişmektedir.

Dünya’nın önde gelen havalı silah firmalarının ürettiği airsoft tabanca ve airsoft tüfek modellerini, aksesuarlarını ve ekipmanlarını daha yakından görmek için klasav.com web sitemizi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca airsoft silah modellerinin yanı sıra havalı tabancalara dair merak ettiklerinizi, en güçlü airsoft tabanca ve ayrıca en ucuz airsoft tabanca modelleri, en kaliteli airsoft silah modelleri, airsoft tabanca fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.