Airsoft Nedir? Airsoft Silah Çeşitleri Nelerdir?

12-10-2022 08:29
Airsoft Nedir? Airsoft Silah Çeşitleri Nelerdir?

Airsoft silah adı airsoft oyununda kullanılan ve gerçeğine çok benzeyen tüfek ya da tabancadan gelmektedir. 1970’lerde ilk olarak Japonya’da üretilen airsoft silahlar günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte çok daha özellikli ve popüler hale gelmiştir. Bu yazımızda sizlere airsoft silahların tarihi, airsoft silah çeşitleri, en iyi airsoft tabanca ve en güçlü airsoft tüfek çeşitleri hakkında bilgi vereceğiz. En ucuz airsoft silah modellerini detaylı olarak incelemek ve en cazip ödeme koşulları ile satın almak için airsoft silahlar kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Airsoft Nedir?

Bir çatışma simülasyon oyunu olan airsoft oyunundan esinlenilerek üretilen tabanca ya da tüfeklere airsoft silah adı verilmektedir. Airsoft oyunu paintball oyununa benzer bir şekilde oynanmaktadır. Her iki oyunda da karşılıklı takımlar bulunmaktadır. Ancak aralarındaki en önemli fark paintball oyununda mühimmat için patlayan boya topları kullanılmakta iken airsoft oyununda ise mühimmat plastik mermidir. Paintball oyununda patlayan boya topları vurulan oyuncu üzerinde iz bıraktığı için oyuncunun vurulduğu belli olur. Airsoft oyununda ise oyuncular vurulduktan sonra ellerini yukarı kaldırır ve son olarak da oyuncular ölü taklidi yapar. Aksi halde oyuncu diskalifiye olur.

Günümüzde ise airsoft oyunundan esinlenilerek üretilen airsoft silahlar çok daha gelişmiş durumdadır. Bir çok airsoft silah ateşli silahların replikası şekilnde üretilmektedir. Airsoft silahlar kullanıcılarına adeta gerçek silah ile atış keyfini yaşama fırsatı verir.

Airsoft silahların en önemli özelliği mühimmat olarak doğada da çözülebilen plastik boncuk mermilerin kullanılmasıdır. Silah içerisinde pistonun ürettiği sıkıştırılmış hava sayesinde tetik çekildiğinde atış yapılır. Airsoft silahlarda kesinlikle gerçek mermi kullanılmaz. Bu sebeple de zarar verme etkisi en düşük silah modellerindendir. Ancak yine de çok yakın mesafeden atış yapıldığında göz gibi hassas organlara zarar verebileceği unutulmamalıdır. Airsoft silahlar kullanılırken koruma gözlüğünün takılması tavsiye edilir.

Airsoft Tarihçesi

 2. Dünya Savaşı sonrasında ABD’nin Japonya’ya uygulamış olduğu yaptırımlar sonrasında sivil halkın ateşli silah sahip olması yasaklanmıştır. 1970’lerde ise Japon tasarımcılar bu yaptırımlara karşın ateşli olmayan airsoft silahları üretmeye başlamışlardır. Ancak ilk üretilen airsoft silahların günümüzde üretilen airsoft silahlara göre çok daha basitti… Örneğin ilk üretilen airsoft silah modelleri sadece karbondioksit gazı ile çalışmakta ve tek atış imkânına sahipti. Günümüzde ise ilerleyen teknoloji sayesinde airsoft tabanca ya da airsoft tüfek gibi airsoft tabanca çeşitlerinde farklı marka, model ve özelliklerde silahların üretimi gerçekleşmiştir.  Siz de en güçlü airsoft tabanca ya da en iyi airsoft tüfek arayışında iseniz Klas Av internet sitesi üzerinden airsoft silah kategorisini inceleyebilir, aklınıza takılan her türlü soru için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

Airsoft Silah Çeşitleri Nelerdir?

Airsoft silahlar AEG, Kurmalı, Gaz Geri Tepmeli ve CO2 olmak üzere farklı çeşitlerde üretilmektedir.

Günümüzde en çok tercih edilen airsoft silahlar AEG çalışma prensibine sahip olan airsoft silahlardır. AEG ‘’Auto Electric Gun’’ kelimelerinin kısaltılmış halidir. Kısaca ifade etmek gerekirse AEG airsoft silahlar şarj edilebilir piller ile çalışırlar. Silahtan en iyi verimi alabilmek için de pillerin voltajına, şarj durumuna özellikle dikkat edilmesi gerekir.

Bir diğer airsoft silah çeşidi ise Kurmalı (spring) silahlardır. Her atış öncesi yaylı sistemin tekrar kurulması gerekir. Ancak bilinmelidir ki kurmalı airsoft silah modelleri AEG airsoft silah fiyatları göre daha ucuz ve düşük kalitededir. Kurmalı airsoft silahların en yaygın üretildiği modeller keskin nişancı tüfeklerinin replikalarıdır.

Gaz geri tepmeli airsoft silahlar green gas ya da top gas ile çalışır. Bu modeller daha çok airsoft tabancalarda rağbet görmektedir. Önemli avantajları arasında elektrikli modellere göre sesleri gecikmesiz ateş etmeleridir. Hava sıcaklığı ile atış güçlerinin değişmesi dezavantajlarının arasındadır.

Son olarak CO2 ile çalışan airsoft silahların genellikle tabanca modellerinin kopyaları olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle günümüzde tabancaların şarjörlerinin içinde kendi gaz tankı bulunurken bazılarında da harici CO2 tüpleri kullanılmaktadır.

Airsoft Tabanca Fiyatları

Piyasada farklı marka, model ve özellikleri olan airsoft tüfek ve airsoft tabanca satılmaktadır. Onlarca model arasından airsoft silah satın almak isteyen herkesin öncelikle en iyi airsoft tabanca ya da en güçlü airsoft tüfek arayışında oluğu bilinmektedir. Klas Av olarak bizler dünyaca ünlü markaların airsoft silah modellerini en uygun ödeme koşulları ile siz değerli müşterilerimize satış hizmeti sunuyoruz. Satış öncesi her türlü konuda soru ve merak ettiğiniz konular hakkında WhatsApp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Satın almış olduğunuz her türlü airsoft silah üretici firma tarafından en az 1 yıl garanti altında satılmaktadır. En ucuz airsoft silah modelleri hakkında detaylı bilgi almak ve airsoft silah fiyatları incelemek için hemen internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.