Havalı Tabanca Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

31-08-2022 22:31
Havalı Tabanca Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hem ülkemizde hem de dünyada havalı silahlara olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir. Özellikle atış talimi konusunda büyük kolaylık ve rahatlık sağlayan havalı tabancalar performans olarak da ateşli silahlara yakın etki gösterirler. Fiyat olarak ekonomik olmaları, satın alırken ruhsat gerektirmemeleri, taşımasının kolay ve hedefi vurabilecek kadar güçlü olmaları havalı tabancaların tercih edilmesindeki en önemli sebeplerdir. Bu yazımızda havalı tabanca alırken nelere dikkat edilmeli, en iyi havalı tabanca modeli hakkında bilgi vereceğiz. Ama öncelikle havalı tabanca nedir sorusunun cevabını gelin hep birlikte görelim…

Havalı Tabanca Nedir?

Farklı ekipmanlar kullanarak silah içine sıkıştırılan hava yardımı ile saçma atabilen tabancalara havalı tabanca denir. Havalı tabancaların klasik ateşli silahlardan en önemli farkı ateşleme sistemine sahip olmamasıdır. Bunun yerine havalı tabancalarda hava sıkıştırma sistemi bulunmaktadır.

Piyasada birçok farklı marka ve modelde havalı tabanca ve havalı tüfek üretilmektedir. Farklı marka ve modellerde de olsalar havalı tabancaların çalışma prensibi aynıdır.

Havalı silahların tercih edilmesindeki en önemli sebep satın alırken ruhsat zorunluluğunun olmamasıdır. 18 yaş üstü herkes ruhsatsız bir şekilde havalı tabanca satın alabilir. Satın alma kolaylığı sayesinde havalı silahlara olan ilginin her geçen gün arttığı görülmektedir.

Havalı tabancalar günümüzde hobi amaçlı kullanılabileceği gibi atış sporları ile ilgilenenler için de kolaylık sağlamaktadır. Son yıllarda modern ve yenilikçi dizaynlarının yanı sıra geleneksel ve klasik görünümlü farklı marka ve modellerde havalı tabancalar bulunmaktadır. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun havalı tabanca modellerini sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. En güçlü havalı tabanca, en iyi havalı tabanca, en ucuz havalı tabanca modellerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Havalı Tabanca Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piyasada birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok marka ve modelde havalı tabanca bulunmaktadır. Ancak sizin de aklınıza havalı tabanca alırken nelere dikkat etmeliyim sorusu geliyor ise şu tavsiyelerde bulunabiliriz; Öncelikle kullanım amacınızı belirlemelisiniz. Kullanım amacınızı belirledikten sonra buna uygun bir bütçe ayırmalısınız.

İhtiyaç ve bütçe planlaması yapıldıktan sonra mermi kapasitesi, kalibresi, tetik sistemi, çalışma prensibi, namlu uzunluğu, ağırlığı, namlu çıkışı, güç kaynağı, yapım malzemesi, menşei gibi faktörler göz önüne alınarak havalı tabanca seçimi yapılmalıdır.

Havalı tabanca seçiminde bizimle iletişime geçerek size en uygun havalı silah modelleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Havalı Tabanca Çeşitleri

Günümüzde havalı tabancalar çalışma prensibine göre 3 ana başlık altında sınıflandırılmaktadır. Bunlar yaylı sistemli havalı tabancalar, karbondioksit tüplü havalı tabancalar ve PCP sistemli havalı tabancalardır.

En İyi Havalı Tabanca

Piyasada yerli üretim ya da ihraç olarak satışı yapılan pek çok farklı marka ve modelde havalı tabanca olduğundan bahsetmiştik. Ancak aşağıdaki havalı tabanca markalarının günümüzde en çok tercih edilen markalar olduğunu belirtmek isteriz. Hem performans hem de fiyat politikası olarak en uygun havalı tabanca marka çeşitleri şu şekildedir;

·      Ekol havalı tabanca

·      KWC havalı tabanca

·      ASG havalı tabanca

·      Umarex havalı tabanca

·      Sig Sauer havalı tabanca

·      Hatsan havalı tabanca

Havalı Tabanca Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Havalı tabancalar oldukça hassas çalışma mekanizmasına sahip silahlardır. Dolayısı ile kullanırken dikkatli olmak ve belli noktalara önem göstermek gereklidir. Örneğin havalı tabanca bakımı çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Her havalı tabancanın rutin olarak bakımı yapılması gerekir. Bakım yapmak havalı tabancanın kullanım ömrünü uzatır. Ayrıca daha iyi performans göstermesini sağlar.

Bir diğer önemli husus ise tabancayı korumaktır. Havalı tabancaya sert davranmak ya da yüksek bir yerden düşürmek kullanım ömrünü kısaltır. Tabancanız ile yaşayacağınız olası sorunlar için mutlaka yetkili bir servis ile iletişime geçmelisiniz.

Karbondioksit tüplü havalı tabancalarda CO2 tüpü birkaç gün içerisinde mutlaka bitirilmelidir. Dolu tüp uzun süre tabancaya takılı bırakılmamalıdır. Aksi halde tüpün içerisinde hava kaçma gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum da havalı tabancadan alacağınız performansın azalmasına sebep olacaktır.

 

Klasav internet sitesi üzerinden farklı marka ve modellerde havalı tüfek, havalı tabanca çeşitleri arasından dilediğinizi inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. En iyi havalı tüfek, en güçlü havalı tabanca ve en ucuz havalı silah arayışında iseniz doğru adrestesiniz. Sitemiz üzerinden satın almış olduğunuz her türlü havalı silah modelleri 1 yıl süre ile garanti altındadır. Satın aldıktan sonra havalı silahınız, faturası ile birlikte en kısa sürede adresinize kargolanmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.