En İyi Havalı Tüfek Modelleri Hangileridir?

07-12-2022 14:54
En İyi Havalı Tüfek Modelleri Hangileridir?

Özellikle son yıllarda silahlara ve atıcılığa ilgi duyan kişilerin havalı silah modellerine yöneldikleri görülmektedir. Bunun da en önemli sebebi bu silahların ateşli silahlara göre daha zararsız olması ve aynı zamanda çok daha ucuz olmasıdır. Havalı silahları cazip kılan bir diğer sebep ise havalı tüfek ya da havalı tabanca satın almanın ateşli silahlara göre çok daha kolay olmasıdır. Bu yazımızda KlasAv.com olarak havalı tüfek modelleri hakkında sizlere bilgi vermekle birlikte en iyi havalı tüfek markaları hakkında detaylı incelemeyi sizlerle paylaşacağız. Ayrıca web sitemiz üzerinden en iyi havalı tabanca modelleri, en güçlü havalı silah modelleri, havalı tüfek fiyatları ve aynı zamanda en ucuz havalı tüfek çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Havalı silahlara ilgili sorularınız hakkında bilgiyi bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Havalı Tüfek Nedir?

Havalı silahların en önemli özelliği hava basıncı ile çalışmasıdır. Silahın içinde bulunan gaz haznesine hava depolayarak saçmayı ateşleyen tüfek modellerine havalı tüfek denir. Havalı tüfekler görünüm olarak her ne kadar gerçek ateşli tüfeklere benzese de çalışma mantığı bakımından ateşli silahlardan farklıdır.

Özellikle spor, hobi ve eğlence amaçlı kullanılan havalı tüfekler son yıllarda silah meraklılarının en çok tercih silahlar olmaktadır. Aynı zamanda teknolojinin de gelişmesi ile birlikte havalı silah sektöründe de çok önemli gelişmeler olmuştur. Piyasadaki bir çok ateşli silahın replikası havalı tüfek şeklinde üretimi yapılmaktadır. 

Havalı Tüfek Alma Şartları Nelerdir?

Havalı tüfeklerin son yıllarda yoğun bir şeklide tercih edilmesinin sebeplerinden birisini de satın alınması konusundaki kolaylık olduğundan bahsetmiştik. Gerçek ateşli silah satın almak için uygulanan bir çok prosedür vardır. Buna karşılık havalı silah çeşitlerini satın alma noktasında hiçbir prosedür bulunmaz. Hava silah satın almak için 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Resmi bir av bayisinden satın alınarak faturalandırılması gerekmektedir.

Hava Tüfek Kullanma Şartları Nelerdir?

Diyelim ki bir havalı tüfek satın aldınız ve aklınıza ilk gelen soru olarak havalı tüfeği nerelerde kullanabilirim diye merak ettiniz… Gelin şimdi maddeler halinde havalı tüfek kullanım şartlarını daha yakından görelim;

·      Öncelikle havalı tüfeği resmi bir av bayisinden satın almış olmanız gerektiğini tekrar hatırlatalım.

·      Havalı tüfeğinizi kullanmak ve taşımak için satın alırken verilen faturasını her zaman yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

·      Havalı tüfeği yerleşim yerlerinin dışında kullanabilirsiniz. Çünkü havalı tüfeklerin yerleşim yerleri yakınında kullanılması yasaktır. Aksi halde cezai yaptırımı bulunmaktadır.

·      Havalı tüfekler ile avlanmak yasaktır. Bu sebeple de belirlediğiniz atış hedefleri dışında herhangi bir canlıya ya da nesneye zarar veremezsiniz. Kısacası havalı tüfekleri herhangi bir canlıya doğrultarak tehdit etmek dahi yasaktır. Çünkü her ne kadar havalı tüfekler ateşli silahlara göre zararsız olsa da yakın mesafeden yapılan atışlar ciddi zararlara yol açabilir.

 

Havalı Tüfek Nereden Satın Alınır?

Havalı tüfek taşımak ve kullanmak için en önemli şartlardan birinin satın alınan havalı tüfeğe ait faturanın bulundurulması gerektiğinden bahsetmiştik. İşte bu sebeple de havalı tüfeğinizi resmi bir av bayisinden satın almış olmak çok önemlidir. KlasAv.com sitesi üzerinden satın alacağınız tüm havalı silah modellerini 24 saat gibi kısa bir sürede size faturası ve garanti belgesi ile birlikte size gönderimini sağlıyoruz. Aynı zamanda web sitemiz üzerinden en iyi havalı tüfek modellerini, en ucuz havalı silah modellerini inceleyebilir aklınıza takılan tüm soruları iletişim numarası üzerinden bize sorabilirsiniz.

Şimdi gelin piyasada en çok tutulan en iyi havalı tüfek modelleri hangileridir sorusunu cevaplayalım…

En İyi Havalı Tüfek Modelleri

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte havalı silah sektöründe önemli değişimlerin olduğundan yazımızın başında da bahsetmiştik. Bu sebeple de piyasada birbirinden farklı marka ve modelde havalı tüfek bulmak mümkündür. En iyi havalı tüfek modelleri şu şekildedir;

Hatsan Mod 125 Sniper Vortex Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Mod 125 Sniper Vortex

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Vortex

·      Kapasite: Tek saçma

·      Çıkış Hızı: 305 m/sn – 1000 FPS

·      Uzunluk: 125 cm

·      Ağırlık: 4100 gr

Hatsan Hercules 666 QE PCP Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Hercules 666 QE

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Co2 Tüp

·      Kapasite: 14 Adet

·      Çıkış Hızı: 375 m/sn 

·      Uzunluk: 92 cm

·      Ağırlık: 4600 gr

Hatsan Mod 85 Sniper Vortex Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Mod 85 Sniper Vortex

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Pistonlu Sistem

·      Kapasite: Tek Atış

·      Çıkış Hızı: 245 m/sn – 800 FPS

·      Uzunluk: 113,5 cm

·      Ağırlık: 3300 gr

Hatsan Nova Star Compact W LW PCP Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Nova Star Compact W LW

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: CO2 Tüp

·      Kapasite: 12 Adet Pellet

·      Çıkış Hızı: 335 m/sn – 1100 FPS

·      Uzunluk: 110 cm

·      Ağırlık: 3500 gr

Hatsan Striker 1000S Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Striker 1000S

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Yaylı Sistem

·      Kapasite: Tek Atış

·      Çıkış Hızı: 245 m/sn – 800 FPS

·      Uzunluk: 109,5 cm

·      Ağırlık: 2900 gr

Hatsan Turcar AirTact Striker Edge Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Turcar AirTact Striker Edge

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Yaylı Sistem

·      Kapasite: Tek Atış

·      Çıkış Hızı: 245 m/sn – 800 FPS

·      Uzunluk: 110,4 cm

·      Ağırlık: 2800 gr

Hatsan Flash PCP Havalı Tüfek

·      Marka: Hatsan

·      Model: Flash PCP

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Co2 Tüp

·      Kapasite: 12 Adet Pellet

·      Çıkış Hızı: 295 m/sn – 970 FPS

·      Uzunluk: 91,5 cm

·      Ağırlık: 2500 gr

KRAL Puncher Bigmax Ahşap PCP Havalı Tüfek

·      Marka: Kral

·      Model: Puncher Bigmax Ahşap PCP

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Co2 Tüp

·      Kapasite: 12 Adet Pellet

·      Çıkış Hızı: 275 m/sn – 950 FPS

·      Uzunluk: 105 cm

·      Ağırlık: 4200 gr

KRAL N-11 Sentetik Havalı Tüfek

·      Marka: Kral

·      Model: N-11 Sentetik

·      Kalibre: 5,5 mm

·      Güç Kaynağı: Yaylı Sistem

·      Kapasite: Tek Atış

·      Çıkış Hızı: 300 m/sn – 1000 FPS

·      Uzunluk: 125 cm

·      Ağırlık: 3550 gr

En Ucuz Havalı Tüfek Fiyatları

Piyasada yerli ya da ithal olarak satışı yapılan bir çok havalı tüfek marka ve modeli bulunmaktadır. Havalı silah fiyatları kriterlerini etkileyen en önemli etken silahın üretim menşeidir. Bu anlamda yerli üretim havalı silah modelleri en ucuz havalı tüfek çeşitlerinin olduğu görülmektedir. Özellikle hatsan havalı tüfek modelleri hem kaliteli hem de en çok tercih edilen yerli ve ucuz havalı tüfek modelleri arasında yer almaktadır. Ayrıca havalı tüfeğin çıkış hızı, güç kaynağı, şarjör kapasitesi gibi özellikleri de fiyatını etkileyen faktörlerin başında gelmektedir… Siz de en güçlü havalı silah modellerine ve en iyi havalı silah çeşitlerine en uygun fiyatlar ile sahip olmak istiyorsanız hemen web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. KlasAv.com olarak sizler için en kaliteli ve en ucuz havalı tüfek modellerini satışa sunuyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.